Mijn WitgoedWorld

Wastips

Vetluis

Door de geringe hoeveelheid water en de lage wastemperaturen krijgt Vetluis is een zeepbacterie die de wasmachine vervuilt en kan zorgen voor bruine en of grijze vlekken in je kleding. Ook gaat je wasgoed hier van stinken en raakt de wasmachine ontregelt. Moderne wasmachines gebruiken uit milieuoogpunt steeds minder water. Ook kan tegenwoordig op steeds lagere tempraturen gewassen worden. Het gevolg van deze twee zaken is dat vetluis een kans krijgt om de wasmachine te vervuilen.

Door de geringe hoeveelheid water en de lage wastemperaturen krijgt het zeep geen kans om goed te worden opgenomen door het water. Gevolg is dat het zeep op de bodem van de wasmachine en in de slangen blijft liggen. Door toedoen van bacteriën zal zich een grijze drab vormen. Deze drab of vetluis zal zeer onaangenaam ruiken en het wasgoed vervuilen. Deze drab is ook vaak te zien tussen het rubberen manchet bij de deur. Ook kan overmatige schuimvorming optreden waardoor de wasmachine ontregelt raakt. Gevolg is dat de machine niet meer centrifugeert en spoelt.

Vetluis is te voorkomen door niet alleen op 30 en 40 graden te wassen maar ook zeker eens per maand een was op 90 graden te doen met bijvoorbeeld handdoeken, theedoeken of beddengoed. Gebruik ook zeker niet teveel zeep. Één eetlepel (vloeibaar) wasmiddel is meer dan voldoende voor een volle lading wasgoed. Als je was stinkt zal meer zeep toevoegen het probleem niet oplossen maar alleen maar verergeren.

Witte was

Een goede tip voor uw witte was. Als u een handje zuivere soda bij uw witte was doet Krijgt u een prachtige witte was. Plus dit is ook nog eens goed voor langere levensduur van uw wasmachine voorkomt namelijk kalkaanslag.

Vlekken

Heeft u vlekken in u kleding welke nog niet is gewassen bv bloed , koffie , vet , jus, ed  deze met echte zachte zeep of te wel groene zeep insmeren  doe niet zuinig , laat dit bij voorkeur een paar uur tot 8 uur intrekken en dan zoals u gewent bent wassen met zeep die u altijd gebruikt. Als het witte was is mag er een beetje soda bij.