Mijn WitgoedWorld

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Op de meeste vragen die we ontvangen, hebben we op deze pagina het antwoord verzameld.


Hoe snel wordt een storing opgelost?

Storingen worden maximaal binnen 3 werkdagen aangenomen. Door onze ruime ervaring, eigen magazijn met onderdelen en rijke selectie van backup-machines, zit u nooit lang zonder uw apparaat.

Naar boven

 


Wie betaalt de kosten bij een defect of storing?

Indien u een apparaat huurt, zitten alle kosten in de huurprijs, u betaalt niets! Verhuren is daarom een veilige optie, waarbij u zonder financiële verrassingen altijd van uw apparaat kunt genieten.

Verkochte machines die binnen de garantieperiode stuk gaan, worden kostenvrij gerepareerd. Na de garantieperiode worden voor een storingsonderzoek 65,00 euro in rekening gebracht. Na dit onderzoek ontvangt u een rapport met daarop een prijsindicatie van de reparatie. Indien u besluit de machine te repareren, worden de onderzoekskosten van de reparatieprijs afgetrokken.

Naar boven

 


Voor u een storing meld kijk eerst na de volgende zaken!

Wanneer uw witgoedapparaat een storing vertoond, is het verstandig eerst even de volgende punten te controleren, voordat u een servicemonteur laat komen.

Naar boven

 


Wat te doen bij een storing?

Als u een storing aan uw apparaat heeft, kunt u deze op twee manieren melden. U kunt op onze website inloggen, waarna u in uw apparaat-overzicht klikt op 'Storing melden'. Door een paar eenvoudige vragen in te vullen, krijgen wij een helder beeld van de storing en kunnen we snel en adequaat handelen. Binnen drie werkdagen nemen we contact met u op.

Telefonisch contact opnemen kan ook. Met het beantwoorden van een paar eenvoudige vragen, krijgen wij een helder beeld van de storing en kunnen we snel en adequaat handelen. Binnen drie werkdagen nemen we contact met u op.

Naar boven

 


Kan ik het contract overzetten?

Voor ieder apparaat dat u huurt, wordt een apart contract opgesteld, met een eigen ingangs- en einddatum. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over uw bestaande overeenkomsten als u een nieuw apparaat wenst te huren.

Als u onverhoopt uw bestaande overeenkomst(en) wilt aanpassen of vroegtijdig wenst te beëindigen, neem dan contact met ons op. Samen valt altijd tot een passende oplossing te komen.

Naar boven

 


Wat te doen bij verhuizing?

Als u besluit te verhuizen, kunt u uw verhuizing doorgeven bij 'Mijn Witgoedworld'. Klik vervolgens op 'Mijn gegevens' en pas uw adres aan.

Let op: U bent zelf verantwoordelijk voor de verhuizing van het apparaat. Zorg dat het apparaat goed en veilig verpakt getransporteerd wordt, om schade aan het apparaat te voorkomen. Erkende verhuisbedrijven kunnen u hierbij vaak uitstekend helpen.

Naar boven

 


Mijn was heeft grijze vlekken en ruikt niet fris?

Misschien heeft u last van vetluis in de machine!

Vetluis is een zeepbacterie die de wasmachine vervuilt en kan zorgen voor bruine en of grijze vlekken in je kleding. Ook gaat je wasgoed hier van stinken en raakt de wasmachine ontregelt. Moderne wasmachines gebruiken uit milieuoogpunt steeds minder water. Ook kan tegenwoordig op steeds lagere tempraturen gewassen worden. Het gevolg van deze twee zaken is dat vetluis een kans krijgt om de wasmachine te vervuilen. Door de geringe hoeveelheid water en de lage wastemperaturen krijgt het zeep geen kans om goed te worden opgenomen door het water. Gevolg is dat het zeep op de bodem van de wasmachine en in de slangen blijft liggen. Door toedoen van bacteriën zal zich een grijze drab vormen. Deze drab of vetluis zal zeer onaangenaam ruiken en het wasgoed vervuilen. Deze drab is ook vaak te zien tussen het rubberen manchet bij de deur. Ook kan overmatige schuimvorming optreden waardoor de wasmachine ontregelt raakt. Gevolg is dat de machine niet meer centrifugeert en spoelt. Vetluis is te voorkomen door niet alleen op 30 en 40 graden te wassen maar ook zeker eens per maand een was op 90 graden te doen met bijvoorbeeld handdoeken, theedoeken of beddengoed. Gebruik ook zeker niet teveel zeep. Één eetlepel (vloeibaar) wasmiddel is meer dan voldoende voor een volle lading wasgoed. Als je was stinkt zal meer zeep toevoegen het probleem niet oplossen maar alleen maar verergeren. Als je wasmachine eenmaal is aangetast door vetluis adviseren wij om een lege kookwas te draaien op 90 graden met bijvoorbeeld wat oude lappen en een schep soda of een paar vaatwastabletten. Bij ernstig vervuilde machines kan het nodig zijn om dit twee of drie keer te herhalen. Je machine zal hierna weer schoon en fris zijn.

Naar boven

 


Hoe behandel ik zweetvlekken en - geurtjes?

Zweetvlekken en -geurtjes behandelen

Vergeelde zweetvlekken en dito geurtjes zijn erg vervelend. Transpiratie verzwakt bovendien het weefsel van kledingstukken. Wees dus voorzichtig bij het behandelen ervan. Met onze tips verdwijnen zweetvlekken en -geurtjes. Na de eerste keer dragen Behandel zweetvlekken direct, nog voordat je het kledingstuk voor de eerste keer wast. In dit stadium zijn de vlekken meestal nog onzichtbaar. Bevochtig de stof van het kledingstuk onder de oksels en op andere plaatsen waar je veel zweet. Wrijf er ossengalzeep over tot het geheel begint te schuimen. Was daarna pas de kleding in het wasmachine. Ossengalzeep kan je trouwens ook gebruiken voor oudere transpiratievlekken. Zweetgeurtjes laten verdwijnen Schaf een goede deodorant aan die zelf geen vlekken achterlaat.

Hoe krijg je vieze geurtjes weg?

Zweetvlekken behandelen

Als het voor preventie te laat is, gebruik je één van de onderstaande middeltjes:

Extra wasmiddel

Azijn

Zuurstofbleekmiddel

Zout

Waterstofperoxide voor witte stoffen

Naar boven

 


Wordt mijn huurcontract stilzwijgend verlengd?

We willen u niet voor onaangename verrassingen stellen. Ruim voordat uw overeenkomst verloopt, stellen we u per e-mail een aantal keuzes voor:

  1. Het contract wordt met een jaar verlengd, waarbij u in het verlengingsjaar 90% van het originele huurtarief betaalt. Onze reparatieservice vervalt hiermee, deze geldt alleen gedurende de oorspronkelijke contractduur;
  2. U kunt de machine overnemen tegen betaling van een  restbedrag;
  3. U krijgt de mogelijkheid om een nieuw apparaat te huren en krijgt hierbij de eerste 6 maanden 10% korting op de huurprijs;
  4. Het apparaat wordt bij u opgehaald en uw overeenkomst wordt beëindigd.

U bent vrij om hierin een keuze te maken. U kunt deze keuze maken tot maximaal een maand voor de daadwerkelijke einddatum.

Naar boven